Care sunt principiile noastre?

1. Fiecare copil are ritmul propiu, atât în dezvoltare, cât și de lucru. Încurajăm răbdarea ca fiind unul dintre cei mai importanți factori în relaționarea cu copiii.
2. Copiii au nevoie de o motivație intrinsecă, de aceea nu încurajăm recompensele, însă susținem un mod sănătos de comunicare și aprecierea tuturor acțiunilor realizate, fiecare fiind la fel de importantă!
3. De asemenea, pedepsele nu sunt acceptate. Când copilul greșește, este important să înțeleagă de ce a greșit, de aceea se pune accentul pe sentimentele proprii și pe sentimentele persoanelor din jur. În plus, greșeala este cel mai bun mod de a învața ceva nou!
4. Etichetarea copilului duce, involuntar, la formarea comportamentelor ce îi sunt atribuite cel mai des. Nu există copii răi/obraznici, dar nici copii timizi sau “mai puțin sociabili”, de aceea este important să se diferențieze copilul ai comportamentul ca fiind două lucruri total diferite!
5. Adultul nu este superior copilului! Adultul este un pilon de sprijin în dezvoltarea copilului, care își lasă amprenta asupra lui prin îndrumări calme și calde, ce contribuie la dezvoltarea autonomiei, a creativității si imaginației.
6. Încurajăm recunoștința și respectul, atât a copilului față de adult, dar în mod egal, a adultului față de copil.